Tvarohovo-smetanový dort
Ingredience
3 vaničky tvarohu (po 250 g), 3 kelímky zakysané smetany (po 190-200 g), 5 vrchovatých lžic moučkového cukru, 1 velký sáček piškotů (240 g), velká plechovka kompotovaných broskví (nebo jiné ovoce), 2 lžíce kakaa
Postup
Broskve scedíme, necháme okapat a pak nakrájíme na kostičky.
Tvaroh, smetanu a cukr důkladně promícháme. Do směsi vmícháme pokrájené broskve.
Na dno dortové formy (průměr 25-26 cm) naskládáme piškoty těsně vedle sebe rovnou stranou dolů.
Na piškoty rozetřeme polovinu tvarohovo-smetanové hmoty. Urovnáme a naskládáme druhou vrstvu piškotů. Na piškoty rozetřeme zbytek hmoty a přikryjeme ji třetí vrstvou piškotů.
Formu přetáhneme potravinářskou fólií a uložíme do druhého dne do ledničky.
Před podáváním opatrně oddělíme dort od formy a sundáme ráfek. Povrch dortu hustě poprášíme přes sítko kakaem.
Přidáno: 31.1.2021