Francouzské kuřátko v kapustě
Ingredience
4 kuřecí stehna, 2-4 pikantní klobásky (podle velikosti), 400 g kapusty, 1 velký pórek, 1 velká mrkev, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 40 ml suchého bílého vína, 3 lžíce másla, sůl, pepř
Postup
Maso osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme máslo a maso prudce opečeme. Ke konci opékání přidáme klobásky (větší nakrájíme).
Opečené maso a klobásky vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme na větší kousky nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu.
K zelenině přidáme kuře s klobáskami, 1 rozmačkaný stroužek česneku a zbytek česneku nakrájený na plátky.
Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Pro lepší barvu můžeme ke konci vložit kastrol bez pokličky do trouby, aby maso pěkně zezlátlo.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 19.7.2015