Česnekové hovězí s majoránkou
Ingredience
750 g hovězí kližky, sůl, mletý pepř, 3 cibule, 8-10 stroužků česneku, vrchovatá lžíce majoránky, 1 lžička hořčice, 2 lžíce sádla
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Promícháme s rozmačkaným česnekem, majoránkou a pepřem. Necháme několik hodin uležet.
V kastrolu nebo hlubší pánvi zahřejeme sádlo a nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli. Za častého míchání osmažíme do lehkého zezlátnutí.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran, občas promícháme.
Až je maso opečené, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí. Před konce dušení vmícháme trochu hořčice.
Podáváme s rýží, těstovinami, bramborovou kaší, ...


Přidáno: 7.12.2014