Kynutá čokoládová bábovka
Ingredience
150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 vrchovatá lžíce cukru, 4 lžíce medu, 2 lžíce rozpuštěného másla, 150 ml mléka, 1 vejce, 3 lžíce kakaového prášku, 1 lžička skořice, 50 g hořké čokolády, 50 g lískových oříšků, 20 g droždí, máslo na potření
Postup
Do teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a přikryjeme. Do mísy prosijeme mouku a promícháme ji se solí, skořicí a kakaem. Přidáme vejce, med, máslo, posekanou čokoládu a oříšky, vzešlý kvásek a vařečkou vypracujeme těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hladkou mouku. Majitelé domácí pekárny mohou těsto nechat udělat v ní.
Těsto necháme asi 30 minut kynout. Pak je přemístíme do vymazané bábovkové formy a v ní znovu necháme nakynout.
Nakynutou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Povrch ihned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem. Po částečném zchladnutí můžeme vyklopit.
Přidáno: 25.10.2009