Hrachové placky s brokolicí
Ingredience
400 g hrachu, 2 vejce, hladká mouka, 1 menší hlávka brokolice, sůl, mletý pepř, majoránka, muškátový oříšek, tuk na smažení, zakysaná smetana
Postup
Hrách večer předem zalijeme vodou (cca 1l) a necháme přes noc namočit. Druhý den uvaříme doměkka. Část hrachu (asi čtvrtinu až třetinu) sítkem vybereme, zbytek rozmixujeme dohladka i s vodou ve které se vařil na kaši. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 4-5 minut v osolené vodě. Pak hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Do rozmixovaného hrachu (vychladlého) zamícháme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na bramboráky. Osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a strouhaným muškátovým oříškem. Vmícháme posekanou brokolici a odebraný hrách. Rozpálenou pánev potřeme olejem a naběračkou dáváme menší hromádky těsta. Rozetřeme na placku a z obou stran osmažíme dočervena. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvou zeleninou.
Kvalitní pánev z přírodní litiny k zakoupení zde.
Přidáno: 12.3.2010