Kakaové hřebeny
Ingredience
těsto: 280 ml mléka, 2 lžičky medu, 2 vejce, větší špetka soli, 160 g krystalového cukru, 120 g rozpuštěné vlahé hery, 700 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí
dále: kousek másla, kakao, moučkový cukr, vejce na potření
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.
Hotové nakynuté těsto rozdělíme na poloviny.
Každou polovinu rozválíme na tenký čtverec nebo obdélník.
Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme přes sítko kakaovým práškem a pak moučkovým cukrem.
Posypanou placku přeložíme na poloviny posypem dovnitř. Horní stranu opět potřeme máslem, posypeme kakaem a cukrem a znovu přeložíme na poloviny. Zlehka přejedeme válečkem.
Vzniklý pás rozkrájíme na proužky. Každý z jedné strany nakrájíme (nedokrojíme) na několik úzkých pásků (viz foto) a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Při pokládání trošku prohneme.
Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dozlatova (asi 15 minut).
Hotové můžeme pocukrovat.
Přidáno: 5.5.2012