Těftěli
Ingredience
500 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového), sůl, mletý pepř, 2 rohlíky, 1 větší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 150 g rajského protlaku, hladká mouka, cukr
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme trochou vody, kolik se vsákne. Namočené rohlíky smícháme s masem, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a důkladně propracujeme. Dáme na hodinu odpočinout do ledničky.
Z masové směsi tvarujeme větší koule a obalíme v mouce.
V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme máslo s olejem a koule ze všech stran opečeme. Opečené vyndáme na talíř a udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme asi 2 lžíce mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Rozředíme studeným vývarem nebo vodou, přidáme lžíci cukru, protlak, rozmícháme a přivedeme k varu.
Do omáčky vložíme opečené masové koule a všechno společně necháme 20 minut pomalu provařit.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 1.9.2012