Citronová buchta s mandlemi
Ingredience
250 g másla, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, šťáva z jednoho velkého citronu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g oloupaných nahrubo posekaných mandlí, 80 g cukru krupice
Postup
Ze tří bílků a pěti lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh.
Změklé máslo se zbývajícím moučkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Pak po jednom zašleháme tři žloutky, celé vejce a nakonec citronovou šťávu.
Do máslové pěny zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch těsta posypeme mandlemi a krupicovým cukrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, asi 30 minut.
Krájíme až úplně vychladlé.
Přidáno: 8.8.2012