Karamelové řezy s tvarohem
Ingredience
těsto: 200 g krystalového cukru, 200 ml vody, 150 g moučkového cukru, 5 vajec, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, šťáva z jednoho citronu
poleva: 100 g čokolády na vaření, 100 g másla
Postup
Krystalový cukr upálíme na karamel, zalijeme teplou vodou a karamel za stálého míchání dobře rozvaříme.
Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny. Pomalu přišleháme vlažný karamel, vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme (200°C, 12-15 minut).
Tvaroh rozmícháme s oběma cukry a citronovou štávou a kouskách vešleháme změklé máslo.
Studený moučník vodorovně rozkrojíme na poloviny. Na spodní část rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a přikryjeme druhou částí. Povrch polijeme čokoládovou polevou. Po jejím ztuhnutí uložíme moučník do ledničky a necháme vychladit.
Přidáno: 8.5.2009