Dušená mrkev
Ingredience
1 kg mrkve, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 kelímek (150 g) zakysané smetany
Postup
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka.
V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme mrkev a za častého míchání opečeme, až mrkev pustí barvu.
Zaprášíme moukou a chvíli společně mícháme. Pak podlijeme vodou (cca 400 ml), osolíme, osladíme, promícháme a dusíme doměkka (15-20 minut).
Až je mrkev měkká, přidáme muškátový oříšek, smetanu a krátce necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem nebo opečenou uzeninou.
Přidáno: 11.7.2014