Andulčin dortík
Ingredience
těsto: 4 vejce, 160 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
náplň: 2 velké meruňkové jogurty (á 380 g), 1 pomerančová galaretka
dále: rum, šlehačka, ovoce
Postup
Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu. Zašleháme napřed žloutky, pak olej a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.
Galaretku rozmícháme ve 300 ml horké převařené vody, mícháme do úplného rozpuštění, nevaříme. Necháme vychladnout.
Z vychladlého korpusu vykrojíme kolo podle velikosti dortové formy, vložíme ho do ní a podle chuti pokropíme rumem (není nutné).
Zbytek korpusu rozdrobíme najemno do mísy. K drobkům přidáme jogurt a promícháme. Přilijeme studenou galaretku, rozmícháme na hladkou hmotu a nalijeme do formy na piškot. Dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky.
Ztuhlý dort můžeme přizdobit šlehačkou a ovocem.






zdroj: Andulka02 z plkárny
Přidáno: 17.9.2011