Kuře á la čína
Ingredience
700 g kuřecích prsou, půlka menší hlávky zelí, 1 červená paprika, 1 cibule, olej, 2 vrchovaté lžíce solamylu, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky kari, sůl, mletý pepř
Postup
Maso nakrájíme na nudličky. Posypeme solamylem a dobře promícháme. Až je maso důkladně obalené, přidáme 2 lžíce oleje, kari, sojovou omáčku a znovu promícháme. Necháme 15-20 minut odpočinout.
Zelí, papriku i cibuli nakrájíme na tenké nudličky.
Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej, přisypeme zeleninu a za stálého míchámí ji pár minut opečeme. Zelenina změkne, ale musí zůstat křupavá. Lehce ji osolíme, opepříme a vysypeme do misky.
Do pánve po zelenině nalijeme znovu 2 lžíce oleje a do rozpáleného vyklopíme maso. Za stálého míchání opečeme dozlatova. Pak podlijeme troškou vody, promícháme a necháme přejít varem. Podle potřeby osolíme.
K masu přimícháme odloženou zeleninu a podáváme s rýží.
Přidáno: 28.6.2014