Mátové květináčky
Ingredience
60 g cukru, 3 lžíce kukuřičného škrobu (gustin), 2 lžíce tmavého kakaa, sůl, 300 ml smetany ke šlehání, 300 ml mléka, 0,5 lžičky vanilkového extraktu, 170 g hořké čokolády (50 %), 2 lžíce másla, 10 sušenek Oreo, pevné větvičky máty
Postup
Do hrnce nasypeme cukr, špetku soli, přes sítko přidáme škrob, kakao a promícháme.
Odměříme si mléko se smetanou (můžeme smíchat) a přidáme vanilkový extrakt.
K sypké směsi nalijeme asi čtvrtinu mléčné směsi a rozmícháme dohladka. Po částech přilijeme zbytek a důkladně rozmícháme.
Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí, asi 5 minut.
Pak snížíme plamen na minimum a přisypeme rozlámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo.
Směs rozdělíme do 6-8 skleniček. Necháme zchladnout, pak uložíme do ledničky na 1,5-2 hodiny.
Sušenky opatrně rozpojíme, důkladně je zbavíme bílé náplně a rozdrobíme.
Rozdrobené sušenky navrstvíme na vychlazený krém a ozdobíme mátou.


zdroj: magazín Albert
Přidáno: 5.7.2014