Bílá kyselka

Ingredience

1 hrnek vody (250 ml), 1 kefír (500 ml), 200-250 g zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 4 vejce, 4 brambory, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, trošku petrželové natě

Postup

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vajíčka naměkko (3-4 minuty).

Do hrnce nalijeme vodu a kefír.

Zakysanou smetanu důkladně rozmícháme s moukou.

Do horké vody s kefírem vyklopíme smetanu s moukou a ruční metličkou rozšleháme dohladka. Přidáme cukr a sůl a za občasného promíchání povaříme 15-20 minut. Nakonec můžeme podle chuti dosolit či dosladit.

Uvařené brambory i vejce oloupeme.

Na talíři rozmačkáme jednu bramboru a zalijeme horkou polévkou. Nakonec do talíře přidáme uvařené vejce a posypeme zelenou petrželkou.

Bílá kyselka
Bílá kyselka
Bílá kyselka

Přidáno: 24.2.2013