Cibulová polévka s toustíkem
Ingredience
500 g oloupané cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 2 plátky toustového chleba, kousek tvrdého sýra
Postup
Cibuli pokrájíme na tenká čtvrtkolečka.
V hrnci zahřejeme olej s máslem a na něm pomalu za častého míchání osmažíme cibuli dozlatova (asi 20 minut).
Přidáme mouku a ještě 2-3 minuty smažíme, už musíme míchat pořád.
Cibulový základ zalijeme litrem studené vody. Rozmícháme, přidáme bujón, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
Krajíčky toustového chleba nasucho opečeme, na každý dáme hromádku nastrouhaného sýra a v teplé troubě ho necháme roztavit.
Na každou porci polévky položíme jeden toust se sýrem a ozdobíme posekanou petrželkou.
Přidáno: 28.9.2012