Cibulovo-bramborová
Ingredience
3 cibule, 50 g anglické slaniny, hrst pokrájené kořenové zeleniny, 4-6 brambor (podle velikosti), sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, majoránka, zelená petrželka, olej, 3 stroužky česneku
Postup
Slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtkolečka, brambory na malé kostičky, jednu najemno nastrouháme.
V hrnci zahřejeme trošku oleje, přisypeme slaninu a mícháme. Až slanina pustí tuk, přidáme cibuli a za častého míchání smažíme, až zežloutne. Přidáme zeleninu a ještě společně posmažíme do zezlátnutí.
Přilijeme vodu (cca 1,2 l), osolíme, přidáme bobkové listy, nové koření, brambory a uvaříme.
Až jsou brambory skoro měkké, přidáme do polévky nastrouhanou bramboru, majoránku, mletý pepř a dovaříme.
Do hotové polévky vmícháme rozmačkaný česnek, nadrobno posekanou petrželovou nať a už nevaříme.
inspirace na http://kucharkazeslovacka.ic.cz/
Přidáno: 5.7.2012