Mrkvová s jogurtem
Ingredience
500 g očištěné mrkve, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 4-5 lžic bílého jogurtu
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno a mrkev na tenká kolečka.
V hrnci zahřejeme máslo, nasypeme cibuli s mrkví a pod pokličkou bez podlití dusíme asi 10 minut.
Pak zalijeme horkou vodou asi 2 cm nad mrkev. Osolíme, přidáme česnek a vaříme do změknutí mrkve.
Až je mrkev zcela měkká, ponorným mixérem obsah hrnce rozmixujeme dohladka. Podle potřeby a požadované hustoty polévky můžeme přidat vodu. Polévka by měla mít krémovou konzistenci.
Podle chuti opepříme, dosolíme a necháme 2 minuty povařit.
Nakonec vmícháme jogurt a dále nevaříme.
Na talíři můžeme polévku posypat krutony z opečených rohlíků, nebo odzobit jogurtem.
Přidáno: 21.12.2014