Dort s autíčky
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 410 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g banánového zeesanu, 1 vanilkový cukr, 100 g mléčné čokolády
krém: 250 g másla, 100 g vanilmixu, 270 ml vody, 3 lžíce rumu, 3 lžíce cukru
dále: 2 plechovky jahodového kompotu, 250 ml rumu, potahovací hmota (white icing)
Postup
Připravíme těsto na korpus. Trochu nalijeme do kulaté formy o průměru 16 cm, zbytek do formy o průměru 28 cm. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Jahodovou šlehačku připravíme podle tohoto receptu s tím rozdílem, že místo vody na rozmíchání zeesanu použijeme šťávu z jahodového kompotu. Podle téhož receptu připravíme banánovou šlehačku.
Vanilmix rozmícháme s vodou a rumem, necháme ztuhnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme vanilmix.
Korpusy vodorovně dvakrát prokrojíme. Velký korpus naplníme jahodovou šlehačkou, kterou proložíme okapanými jahodami. Malý korpus naplníme banánovou šlehačkou. Před pomazáním každý plát pokropíme rumem, u velkého korpusu i jahodovou šťávou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Oba korpusy potřeme zboku i shora tenkou vrstvou máslového krému a dáme vychladit.
Vychlazené potáhneme, posadíme na sebe a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 29.5.2010