Kávový s kopretinami
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kapučína (prášek), 100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 50 g vanilmixu, 150 ml vody, 1 lžíce kapučína (prášek)
dále: šálek silné černé kávy, amaretto, potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 24 cm. Necháme vychladnout a dvakrát prokrojíme.
Uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Pak podle chuti ochutíme amarettem.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a po částech vmícháme smetanu. Přidáme kapučíno a všechno společně ušleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Části korpusu vydatně pokropíme amarettovou kávou a promažeme náplní. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po lžících vešleháme ztuhlý vanilmix (prášek rozšlehat s vodou a nechat 10 minut stát) a kapučínový prášek.
Krémem pomažeme celý dort zvenku a dáme znovu ztuhnout.
Vychlazený potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 1.7.2011