Tučňáci

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
krém: 300 g másla, 200 g vanilmixu, 500 ml vody, 2-3 lžíce cukru, nutella podle chuti
dále: 2-3 lžíce višňového gelu, 3 lžíce rumu, 3 lžíce vody, potahovací hmota (white icing), dětstké piškoty

Postup

Upečeme korpusy a to tak, že malou část těsta nalijeme do vymazané a vysypané malé kulaté misky a zbytek do kulaté formy o průměru 24 cm. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a necháme 10 minut postát. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po lžících zašleháváme ztuhlý vanilmix. Asi 5 lžic krému dáme bokem a do zbytku pak podle chuti zašleháme nutellu (dala jsem asi 10 lžic). Višňový gel rozmixujeme s vodou a rumem. Vychladlé korpusy (nejlépe až druhý den), 2-3krát prokrojíme. Každou část polijeme rozmixovaným višňovým gelem (počkáme chvíli až se vsákne) a krémem a poslepujeme. Nakonec oba korpusy potřeme zvenku odloženým světlým krémem a dáme pořádně ztuhnout. Ztuhlé korpusy potáhneme, iglů (z misky) dotvoříme vchodem a ozdobíme předem vyrobenými tučňáky. Pokud nemáme misku s kulatým dnem, rozdrtíme trochu piškotů, promícháme s trochou krému a rozmixovaného gelu aby vznikla tvárná hmota a tou vršek iglů dotvarujeme před potřením světlým krémem.

Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci
Tučňáci

Přidáno: 30.12.2009