Zelený dort
Ingredience
těsto: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 390 g hladké mouky, 10 g kakaa, 10 lžic oleje
náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g banánového zeesanu + 250 g vody, 4 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g másla, 4 lžíce nutelly
dále: rum, meruňková marmeláda, obarvený marcipán
Postup
Korpus upečeme ve formě 30x30 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.
Připravíme banánovou slehačku.
Pláty korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a naplníme šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo ušleháme s nutellou na hladký krém a potřeme jím celý dort zvenku.
Po ztuhnutí krému dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 26.6.2016