Sádlové bulky
Ingredience
600 g polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 300 ml mléka, 40 g sádla, 30 g čerstvého droždí
trochu sádla na potření, semínka
Postup
Mouku smícháme se solí a vyhloubíme v ní důlek. Do důlku nasypeme cukr, nalijeme polovinu vlažného mléka a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít.
Pak do mísy přidáme zbytek mléka, vejce a změklé sádlo. Vypracujeme hladké těsto a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 částí a z každé vytvarujeme kulatý bochánek. Uložíme ho na plech s papírem na pečení a necháme asi 15 minut nakynout.
Bulky potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme semínky (není nutné).
Pečeme při 210°C do zezlátnutí, asi 20 minut.
Přidáno: 21.11.2014