Dvoubarevná roláda
Ingredience
světlé těsto: 4 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 4 lžíce hladké mouky
tmavé těsto: 4 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce kakaového prášku, 0,5 lžíce mleté kávy, 0,5 lžíce hladké mouky
náplň: libovolná (krém, marmeláda, šlehačka, ...)
Postup
Světlé těsto: z bílků ušleháme sníh, postupně přišleháváme cukr. Až vznikne tuhý lesklý sníh, přidáme žloutky a krátce zašleháme. K vaječné pěně prosijeme mouku, zlehka vmícháme a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. V misce promícháme ořechy s kakaem, kávou a moukou. Dále postupujeme stejně - z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, vešleháme žloutky a vmícháme sypkou směs. Tmavé těsto rozetřeme na světlé těsto. Upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, 8 minut). Po vytažení z trouby ihned stáheme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Není třeba stáčet. Vychladlý plát potřeme náplní kterou máme rádi, srolujeme a v chladu necháme ztuhnout. Roládu můžeme potřít krémem a libovolně dozdobit, nebo jen pocukrovat.







zdroj: Jana z VM
Přidáno: 19.2.2010