Perníkové těsto Evy Řezníčkové

Ingredience

650 g hladké žitné mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), po 1 lžíci skořice a směsi koření (anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření), 1 lžička sody, 2-3 lžíce kakaa chceme-li tmavší těsto

Postup

Na vál prosijeme mouku (část si necháme bokem) se sodou a kořením a cukr, případně kakao. Přidáme vejce, tekutý med a rozehřátý tuk. Vypracujeme tuhé, ale hladké těsto. Postupně podle potřeby přidáváme mouku, kterou jsme si nechali bokem.
Zpracované těsto rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme při 180°C 6-10 minut (podle velikosti a tloušťky perníčků). Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem.
Po vychladnutí libovolně dozdobíme.
Tentokrát jsem nezdobila polevou, ale ještě před pečením jsem do syrového těsta otiskla vzorek vykrajovátkama na patchwork.

Perníkové těsto Evy Řezníčkové
Perníkové těsto Evy Řezníčkové
Perníkové těsto Evy Řezníčkové
Perníkové těsto Evy Řezníčkové

zdroj: časopis Knihovnička Recepty

Přidáno: 4.3.2009