Jemný tvarohový koláč

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, 75 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce

náplň: 250 g polotučného tvarohu ze staniolu, 2 vaničky tučného tvarohu (á 250 g), 100 g zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkovéh cukru, jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce rumu, 3 vejce, špetka soli

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme rukama těsto. Rozválíme je na kruh a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 28 cm) i na bocích. Dáme vychladit do ledničky.

Zatím v misce důkladně promícháme všechen tvaroh s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, rumem, pudinkovým práškem a žloutky.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do tvarohu.

Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto ve formě a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 40-50 minut.

Krájíme až po úplném vychladnutí.

Přidáno: 21.5.2016