Bramborovo-tvarohové knedlíky
Ingredience
těsto: 1 balení bramborového těsta v prášku (400 g), 500 g měkkého tvarohu (ve staniolu), 400 ml mléka, 1 vejce
dále: ovoce, tvrdý tvaroh, moučkový cukr, trochu rozpuštěného másla, sůl, hrubá mouka na vál
Postup
Do mísy vysypeme bramborové těsto (prášek), přidáme tvaroh, celé vejce a mléko. Vařečkou zpracujeme a necháme 3 minuty odpočinout. Pak je vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a rukama dovypracujeme hladké měkké těsto.
Z těsta oddělujeme kousky a balíme do nich omyté osušené ovoce. Zformujeme pěkně dokulata a uvaříme v osolené vodě, doba vaření závisí na velikosti knedlíků (po vyplavání na povrch vařím ještě 1-2 minuty).
Na talíři knedlíky posypeme rozdrobeným tvarohem, cukrem a polijeme máslem.
Přidáno: 3.7.2014