Bábovka jako tiramisu
Ingredience
500 ml smetany ke šlehání, 2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g), 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, dětské piškoty, šálek uvařené kávy, likér amaretto, kakaový prášek
Postup
Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a posypeme kakaem.











Přidáno: 15.8.2009