Kropenatá bábovka
Ingredience
4 vejce, 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g vody, 100 g oleje, šťáva a kůra ze dvou citronů, čokofloky + lžička hladké mouky
Postup
Vlažnou vodu, olej a citronovou šťávu smícháme.
Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh. Zašleháme žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pak přilijeme tekutiny a krátce zašleháme. Nakonec vmícháme čokofloky, které jsem promíchali s hladkou moukou
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, cca 40 minut). Zkoušíme špejlí.
Hotovou bábovku můžeme polít čokoládovou polevou.




Přidáno: 1.4.2010