Broskvové košíčky se smetanou
Ingredience
400 g lístkového těsta, 200 g zakysané smetany, 60 g vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce maizeny (použila jsem solamyl), 2 půlky kompotovaných broskví, šlehačka na ozdobení
Postup
Zakysanou smetanu, žloutek, cukr a maizenu rozmícháme dohladka.
Broskve nakrájíme na kostičky.
Těsto rozválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrojíme kolečka o průměru 8-9 cm.
Důlky plechu na muffiny vytřeme máslem a vyložíme je těstem.
Náplň rozdělíme do důlků a na ni rozdělíme broskve.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, ztlumíme na 200°C a upečeme dozlatova (15-20 minut).
Po upečení košíčky vyndáme z plechu a na mřížce necháme vychladnout.
Vychladlé ozdobíme kopečkem šlehačky.







podle časopisu Katarínka
Přidáno: 2.3.2013