Tarhoňa s uzeným
Ingredience
500 g tarhoně, 300 g uzeného masa, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 150 g naložených okurků, 4 vejce, 150 ml mléka, sůl, mletý pepř, 1,2 l vývaru (i z kostky)
Postup
V pekáčku nebo kastrolu zahřejeme sádlo a zpěníme na něm pokrájenou cibuli. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opečeme.
Při prvním náznaku růžovění tarhoňu zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 20 minut, musí se vsáknout všechna voda a kuličky se od sebe pěkně oddělují.
Zatím nakrájíme maso a okurky na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme.
Až je tarhoňa hotová, lžící ji promícháme a zamícháme do ní maso a okurky. Urovnáme a zalijeme mlékem s vejci.
Vrátíme do trouby a 20 minut zapečeme do zrůžovění povrchu (bez pokličky).
Přidáno: 10.12.2011