Topinka s hlívou
Ingredience
80 g sýru niva, 2 lžíce másla, 2 lžíce mléka, 1-2 stroužky česneku, mletý pepř
300 g hlívy ústřičné, drcený kmín, sůl, olej
starší chléb
Postup
Nivu nastrouháme najemno a utřeme se změklým máslem a rozmačkaným česnekem. Pokud je pomazánka hustá, zředíme trochou mléka. Opepříme podle chuti.
Větší klobouky hlívy rozkrojíme, menší necháme vcelku. Na pánvi zahřejeme olej, nasypeme hlívu, osolíme, okmínujeme a za občasného promíchání osmažíme doměkka a dozlatova.
Zatímco se smaží hlíva, na jiné pánvi opečeme z obou stran krajíce chleba.
Každou topinku potřeme nivovou pomazánkou a položíme na ni několik kousků opečené hlívy.
Podáváme teplé obložené listy salátu.
Přidáno: 28.1.2013