Znojemské krůtí plátky
Ingredience
500 g krůtích prsou, 1 cibule, 2-3 naložené sladkokyselé okurky, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce kvásku, olej
Postup
Maso nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme.
Na oleji maso prudce z obou stran opečeme.
Opečené maso vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno posekanou cibuli. Orestujeme ji do zesklovatění.
K cibuli vrátíme maso, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut).
Až je maso měkké, vyjmeme je a udržujeme v teple. Do pánve nasypeme nadrobno pokrájené okurky a přilijeme kvásek rozmíchaný v půl hrnku vody. Dobře promícháme a povaříme 4-5 minut. Podle potřeby přidáme vodu nebo kvásek, podle toho, jak hustou omáčku požadujeme.
Nakonec vrátíme do omáčky maso.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Přidáno: 9.7.2016