Kotlety na hořčici
Ingredience
6 plátků vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice (případně jiná podle chuti), hladká mouka, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, olej
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, potřeme slabě hořčicí a obalíme v hladké mouce.
Na troše oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli do zezlátnutí.
Z masa oklepeme přebytečnou mouku a dáme na cibuli. Z obou stran prudce opečeme do zatáhnutí.
Podlijeme trochou horké vody, připepříme, přimícháme lžíci hořčice a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Ke konci dušení přidáme rozmačkaný česnek.
Chceme-li více omáčky, přilijeme podle potřeby vodu (lépe vývar, máme-li), rozmícháme lžíci hladké mouky v půl hrnku vody, přilijeme a necháme 15 minut povařit.
Podáváme s rýží.

Přidáno: 11.3.2012