Pikantní vepřové kostky
Ingredience
600 g vepřové plece, 2 velké cibule, 1 lžíce sádla, 5 stroužků česneku, olej, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0,5 l vývaru nebo vody, 0,5 lžičky mletého zázvoru, sůl, mletý pepř, chilli podle chuti, čerstvý křen
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Smícháme se 2 lžícemi oleje, rozmačkanými 4 stroužky česneku, pepřem a zázvorem. Přikryjeme nebo přetáhneme fólií a necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova. Přidáme maso a opékáme do zatáhnutí.
Přidáme protlak, hořčici, osolíme, promícháme a podlijeme trochou vývaru. Vložíme do vyhřáté trouby a přikryté pečeme do změknutí. Ke konci pečení na chvíli odkryjeme.
Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 8.8.2015