Schovaná panenka
Ingredience
1 vepřová panenka vcelku (cca 4 porce), pokud je strávníků více doporučuji dvě), listové těsto, čerstvý listový špenát, 5-6 stroužků česneku, sůl, drcený pepř, slunečnicový olej, 1 vejce na potření
Postup
Na talíř nalijeme trošku oleje, nameleme do něho trochu pepře, promícháme a v této lázni vykoupeme panenku ze všech stran. Uložíme přes noc do ledničky.
Panenku ovážeme potravinářským provázkem, aby zachovala tvar.
Na velké pánvi zahřejeme trochu oleje a panenku ze všech stran prudce opékáme asi 10 minut. Vyjmeme z pánve a počkáme, až trochu vychladne. Pak rozstříháme a odstraníme provázek.
Oloupané stroužky česneku prolisujeme a důkladně promícháme se lžičkou soli.
Listové těsto rozválíme na vhodný rozměr a poklademe listy špenátu.
Maso ze všech stran potřeme směsí česneku se solí, položíme na špenát a zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet libovolné ozdoby a přilepit na závin.
Uložíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme do zezlátnutí, přibližně dalších 10-15 minut.
Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.








Přidáno: 3.8.2012