Vepřové kostky s bulgurem a fazolkami
Ingredience
750 g vepřového masa (kýta, plecko), 500 g oloupané cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička kurkumy, 5 lžic oleje, 300 g bulguru, 500 g zelených fazolových lusků, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup
Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nadrobno.
Bulgur nasypeme do hrnce, zalejeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a pod pokličkou přivedeme k varu. Plamen ztlumíme na minimum a bulgur povaříme 10-15 minut, pak vypneme a necháme stát na plotýnce.
Na pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej, přidáme maso a za častého míchání je prudce opečeme. Až je ze všech stran opečené, zmírníme plamen a na středním stupni maso opékáme do změknutí. Během opékání je osolíme a opepříme.
Až je maso téměř měkké, přidáme všechnu cibuli a dál společně smažíme dozlatova. Těsně před dokončením vmícháme kurkumu.
Nakonec cibulové maso smícháme s bulgurem.
Podáváme s fazolkami dušenými na česneku.
Příprava fazolek: Na pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce ho orestujeme. Přisypeme fazolové lusky, osolíme je, promícháme, podlejeme malým množstvím vody a pod pokličkou je podusíme do změknutí (cca 5 minut). Měkké fazolky smícháme s máslem.
Přidáno: 30.6.2020