Jazyk v pikantní omáčce

Ingredience

2 vepřové jazyky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 100 ml bílého vína, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek vody (asi 250 ml), 1 lžička solamylu

Postup

Všechno kromě solamylu vložíme do tlakového hrnce a uvaříme (asi hodinu). Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme. Všechno ostatní rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme do omáčky a chvíli povaříme. Podle potřeby dosolíme a vložíme do ní nakrájené jazyky. Podáváme s těstovinami nebo rýží a zeleninovým salátem.

Jazyk v pikantní omáčce

Přidáno: 30.8.2008