Vaječná sedlina
Ingredience
4 vejce, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 6-7 lžic smetany nebo mléka, hrstka pažitky posekané nadrobno
Postup
Do pekáče nalijeme vodu a vložíme do trouby vyhřáté na 140°C.
Celá vejce a smetanu nebo mléko rozšleháme ruční metličkou. Osolíme, okořeníme a vmícháme pažitku.
Vejce nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a misku vložíme do pekáče s horkou vodou v troubě. Pečeme do ztuhnutí vajec, asi 20 minut.
Misku s hotovou sedlinou vyjmeme z vody a necháme vychladnout (aspoň částečně, snadněji se pak vyklopí) a sedlinu vyklopíme.
Nakrájíme na kostičky (nebo jiné libovolné tvary, třeba kytičky nebo srdíčka vykrajovátkem na cukroví).
Používáme jako vložku do vývaru.
Přidáno: 28.3.2015