Moučník téměř dietní (bez tuku)
Ingredience
těsto: 5 vajec, 5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 5 lžic polohrubé mouky
dále: meruňkový kompot, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, cukr podle potřeby
Postup
Vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny (elektrickým šlehačem nejméně 10 minut). Zlehka vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C dorůžova, asi 8 minut. Kompot scedíme a meruňky pokrájíme na menší kousky. Štávu z kompotu doplníme vodou do půl litru. Nalijeme do hrnce. V půl hrnku vody rozmícháme pudinkové prášky, případně trochu cukru (podle toho jak je sladká šťáva), vlijeme do teplé šťávy a za stálého míchání uvaříme hustý rosol. Vychladlý piškot poklademe ovocem a zalijeme uvařeným pudinkovým rosolem. Necháme ztuhnout a vychladíme. Můžeme použít i jiný než meruňkový kompot, případně zkombinovat dva různé druhy ovoce.




Přidáno: 18.1.2008