Salát s ústřicovou omáčkou
Ingredience
2 velké mrkve, 2 větší kedlubny, 3 naťové cibulky, 1 malá červená paprika
zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce ústřicové omáčky, podle chuti drcená chilli paprička
Postup
Smícháme všechny surovniny na zálivku a necháme stát, občas promícháme, aby se rozpustil cukr.
Mrkev oškrábeme, kedlubny oloupeme, naťové cibulky zbavíme kořínků a omyjeme, papriku zbavíme jádřinců a žeber.
Mrkev, kedlubny a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Cibulky pokrájíme celé (bílou i zelenou část) na tenká kolečka.
Všechnu zeleninu dáme do mísy, zalijeme zálivkou a dobře promícháme.
Podáváme k rybě nebo grilovanému masu.
Přidáno: 9.2.2019