Salát s ústřicovou omáčkou

Ingredience

2 velké mrkve, 2 větší kedlubny, 3 naťové cibulky, 1 malá červená paprika

zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce ústřicové omáčky, podle chuti drcená chilli paprička

Postup

Smícháme všechny surovniny na zálivku a necháme stát, občas promícháme, aby se rozpustil cukr.

Mrkev oškrábeme, kedlubny oloupeme, naťové cibulky zbavíme kořínků a omyjeme, papriku zbavíme jádřinců a žeber.

Mrkev, kedlubny a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Cibulky pokrájíme celé (bílou i zelenou část) na tenká kolečka.

Všechnu zeleninu dáme do mísy, zalijeme zálivkou a dobře promícháme.

Podáváme k rybě nebo grilovanému masu.

Přidáno: 9.2.2019