Bábovičky do ručičky
Ingredience
4 velká vejce, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa (není nutné)
Postup
Do misky rozklepneme celá vejce, přidáme oba cukry a ručním elektrickým šlehačem ušleháme do pěny.
Přilijeme smetanu, zašleháme, a nakonec vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozlijeme do formiček (nebo do jedné velké bábovky). Část můžeme v misce nechat, obarvit kakaem a dolít do forem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C (malé asi 20 minut, velká bábovka 45 minut, záleží na velikosti, zkoušíme špejlí).
Přidáno: 4.3.2016