Jemná likérová bábovka
Ingredience
5 vajec, špetka soli, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje, 250 ml vaječného likéru, 130 g hladké mouky, 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1 prášek do pečiva
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak vešleháme olej.
Přidáme likér, mouku smíchanou s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a důkladně promícháme.
Nakonec vmícháme bílkový sníh.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (radši větší, hodně nabude) a upečeme při 180°C asi 50 minut.
Upečenou bábovku necháme 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
Přidáno: 16.5.2015