Makovo-tvarohová bábovka
Ingredience
3 vejce, 200 g moučkového cukru, 250 g oleje, 250 g tvarohu, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 150 g mletého máku, 1 prášek do pečiva, špetka soli, hrst rozinek předem namočených v rumu
Postup
Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky, olej a cukr.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s olejem a cukrem rozšleháme dohladka a pak přidáme rozdrobený tvaroh a ušleháme na hladkou hmotu.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mákem a rozinkami. Dobře promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme (170°C, 60-70 minut).
Přidáno: 21.1.2011