Makový chlebíček
Ingredience
120 g máku, 170 ml mléka, 2 lžíce švestkových povidel, 115 g změklého másla, 175 g cukru krupice, 2 vejce, 180 g hladké mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, špetka soli, 100 g mandlových lupínků
Postup
Mák přelijeme vařícím mlékem a necháme zchladnout. Po vychladnutí vmícháme povidla.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do hladkého krému. Postupně zašleháme vejce, mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a lupínky.
Směs urovnáme do chlebíčkové formy vyložené papírem na pečení (nebo vymazané a vysypané) a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
Krájíme až po úplném vychladnutí.
Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Mileny Volfové Chléb v hlavní roli.
Přidáno: 10.2.2013