Marcipánová buchta
Ingredience
těsto: 3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 180 g zakysané smetany, citronová kůra, 150 g marcipánu, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 lžíce kakaa
poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1-2 lžíce horkého mléka, 1 lžička mandlového aroma
Postup
Celá vejce ušleháme s cukrem na hustou světlou pěnu.
Postupně vmícháme mléko, olej, citronovou kůru, smetanu, nahrubo nastrouhaný marcipán a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Část těsta odlijeme a obarvíme kakaem (můžeme přidat 1-2 lžíce mléka, aby kakaové těsto nebylo moc husté).
Dno dortové formy (24 cm) vyložíme papírem na pečení a střídavě doprostřed vkládáme naběračkou světlé a tmavé těsto.
Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 190° a upečeme (asi 50 minut, zkoušíme špejlí).
Prosátý moučkový cukr umícháme s citronovou šťávou, horkým mlékem a mandlovým aroma dohladka. Polevou polijeme vychladlý moučník.
Přidáno: 28.2.2015