Tvarohovo-rumová bábovka
Ingredience
4 vejce, špetka soli, 250 g tvarohu, 200 g másla, 180 g krystalového cukru, 20 g vanilkového cukru, šťáva a kůra z půlky citronu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g rozinek, rum
Postup
Den předem nasypeme omyté rozinky do skleničky a zalijeme rumem, aby byly všechny ponořené.
Oddělíme žloutky a bílky.
Ke žloutkům přidáme cukr, tvaroh, citronovou šťávu a kůru a rozpuštěné vlažné máslo.
Bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh.
Obsah druhé misky rozšleháme dohladka.
Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky i s rumem, ve kterém byly namočené. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Přidáno: 4.9.2015