Bramborový guláš s hlívou
Ingredience
600 g hlívy ústřičné, 3-4 brambory, 2 velké cibule, hrst pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2 lžíce sádla, 1 lžička kmínu, 1 lžička majoránky, sůl, mletý pepř, 2 lžičky mleté papriky, 180-200 g zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky
Postup
Na sádle opečeme posekanou cibuli do změknutí.
Přidáme na kousky pokrájenou hlívu a za častého míchání orestujeme, až hlíva zmenší objem.
Zasypeme moukou, paprikou a ještě chvíli smažíme.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zeleninu, majoránku a pod pokličkou dusíme.
Až jsou brambory i hlíva měkké, vmícháme pro zjemnění zakysanou smetanu (pokojové teploty) a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 14.1.2017