Fazolové chilli
Ingredience
3 lžíce olivového oleje, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžíce jablečného octa, 2 lžíce tmavého cukru, 1-2 chilli papričky (podle pálivosti), 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 2 plechovky červených fazolí (á 400 g), kousek balkánského sýra, čerstvý koriandr, ředkvičky
Postup
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a minutu smažíme. Pak přisypeme papriku, kmín a mícháme další minutu.
Zalijeme octem, přidáme cukr, nadrobno posekanou chilli papričku a zalijeme rajčaty z plechovek. Osolíme, promícháme a na mírném plameni dusíme 10 minut.
Přidáme scezené fazole, zamícháme a necháme je dalších 10 minut prohřát.
Podáváme s rýží, na talíři posypeme rozdrobeným sýrem a ozdobíme plátky ředkviček a koriandrem.
zdroj: magazín Albert v kuchyni
Přidáno: 10.5.2015