Jáhly s uzeným tofu
Ingredience
100 g jáhel, 150 g uzeného tofu, 1 střední cibule, 50 ml olivového oleje, sůl, mletý pepř
Postup
Jáhly důkladně na sítku propereme horkou vodou a nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vaříme 15 minut, potom scedíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky, tofu na malé kostičky.
V pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přisypeme tofu a za častého míchání smažíme 5-10 minut dozlatova. Během míchání osolíme a opepříme.
Osmažené tofu s cibulí promícháme s uvařenými jáhlami.
Podáváme s okurkovým salátem.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 28.8.2014