Jáhly s uzeným tofu

Ingredience

100 g jáhel, 150 g uzeného tofu, 1 střední cibule, 50 ml olivového oleje, sůl, mletý pepř

Postup

Jáhly důkladně na sítku propereme horkou vodou a nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vaříme 15 minut, potom scedíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky, tofu na malé kostičky.

V pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přisypeme tofu a za častého míchání smažíme 5-10 minut dozlatova. Během míchání osolíme a opepříme.

Osmažené tofu s cibulí promícháme s uvařenými jáhlami.

Podáváme s okurkovým salátem.

Jáhly s uzeným tofu
Jáhly s uzeným tofu

Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.

Přidáno: 28.8.2014