Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic
Ingredience
pro jednu osobu: 3 plátky houskového knedlíku, 2 vejce, 2 lžíce mléka, sůl, sádlo nebo olej na smažení
Postup
Knedlík nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme jedno vejce s jednou lžící mléka a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme tuk (ne moc), vlejeme rozšlehané vejce a jakmile začne tuhnout, nasypeme na amoletku knedlíky, urovnáme do plochy a dosmažíme. Spodek musí mít vzor "žirafa". Amoletu překlopíme na talíř. Na pánev vlijeme druhé vejce rozšlehané s mlékem a solí a po ztuhnutí dolní plochy sesuneme zpět do pánve první část. Knedlíky jsou teď uvnitř, zvenčí dvě omelety. Jakmile má spodní omeleta žirafí vzor, podáváme. Dobré je to s ostřejším kompotem (rybíz, dýně) nebo kyselou okurkou, případně obložíme čerstvou zeleninou.
Obměny: Osolíme jen maličko a po upečení natřeme marmeládou. Knedlíky lze nahradit rohlíkem nebo jiným bílým pečivem. Do slaných omelet lze přikrájet nadrobno salám, okořenit, nastrouhat sýr, polít kečupem atp.
zdroj: dědeček Jany - spolužačky z jazykové školy
Přidáno: 30.4.2007